האמת מורכבת הרבה יותר. סערות סולאריות תוקפות את השדה המגנטי של כדור הארץ בהתפרצויות של קרינה, שעלולות לשבש את פעילותם של לוויינים ורשתות חשמל. למעשה, על פי האקדמיה הלאומית למדעים, הסערה הגיאומגנטית הגדולה של מרץ 1989 הרסה את רשת החשמל של קוויבק בצפון מזרח קנדה, והותירה מיליוני אנשים ללא חשמל למשך תשע שעות.
בהערכות שפורסמו ב-2008, נכתב כי בתרחיש הגרוע ביותר, סערה סולארית עלולה לפגוע בתשתיות היי טק ברחבי בעולם ולהותיר אחריה נזקים בשווי שבין 1 ל-2 טריליון דולר. אלא שעוצמת הסערה הבאה אינה ברורה, וכמוה לא ברור גם העיתוי שלה. לפני מספר שנים, חזתה נאס"א כי שיא המחזור הבא של הפעילות הסולארית יתרחש ב-2012, שנה שמסתדרת נפלא עם תחזיות אפוקליפטיות אחרות. הדו"ח האחרון של סוכנות החלל האמריקנית ממאי השנה טוען כי שיא פעילות השמש יתרחש במאי 2013. אפשר להניח שהתאריך הזה עוד ישתנה.
מנהלי מרכזי מידע ידרשו לשאת עיניים לשמש ולהתעדכן בנתוני הפעילות הסולארית, בדיוק כפי שהם מתעדכנים בנתוני מזג האוויר על פני כדור הארץ. אם זה מעניין אתכם כבר עכשיו, תוכלו להתעדכן בנתוני המרכז לחיזוי מזג האוויר בכתובתwww.swpc.noaa.gov .